Skip to main content

In vervolg op de succesvolle lancering van het Riskvalues-gedachtengoed in samenwerking met acht initiators in 2016 gaat Vanberkel professionals verder met haar riskmanagement consultancy vanuit het label Riskjourney. Riskjourney helpt organisaties bij het realiseren van hun integrale risicomanagement ambities met de ideale mix van advies, co-creatie, training, toolselectie & implementatie en executie.

Bob van Berkel, mede initiator van Riskvalues, oprichter van Riskjourney en directeur van Vanberkel Professionals : ‘Riskjourney slaat de spijker op de kop door een actueel thema als risicomanagement voor organisaties beter te laten renderen door het als competentie van de organisatie te behandelen in plaats van een afdeling, functie of project.’ Er is duidelijk behoefte aan maatwerk en co creatie bij het streven naar een hogere risico competentie. Wij bieden organisaties de mogelijkheid om op eigen snelheid en prioriteit naar het gewenste niveau te gaan en nemen ze bij de hand. Onze riskcoaches zijn gepokt en gemazeld in zowel de harde als zachte aspecten van risicomanagement als ook manieren om daar te komen’.

De aanpak van Riskjourney bestaat uit drie samenhangende pijlers:

  • de Riskcoach, uw aanspreekpunt;
  • de riskcompetentie van uw organisatie,
  • de ‘riskjourney’ naar een hogere riskcompetence.

Riskjourney zorgt met u dat uw investering in risicomanagement op meerdere gebieden rendeert. Met Riskjourney:

  • Bereikt u de risk competence die u ambieert;
  • Worden compliance-vereisten op risk management gebied gestructureerd geïntegreerd;
  • Worden bewezen mechanismen ontwikkeld om uw riskcompetence op peil te houden;
  • Worden de juiste tools, die voor u relevant zijn, gekozen en geïmplementeerd; Worden uw mensen opgeleid, toegespitst op wat voor hen noodzakelijk is;
  • Kunt u aantonen dat u gestructureerd en planmatig risicomanagement heeft ingebed in uw organisatie.

Arthur Izeboud, mede initiator van Riskvalues en managing director van Riskjourney: ‘Het omdenken van risicomanagement naar een reis-, competentie- en coachrichting is fascinerend en ook voor ons een reis. Veel organisaties zien risicomanagement als een compliance vereiste en ‘moetje’ terwijl het wat ons betreft gewoon in de haarvaten van organisaties behoort als onderdeel van goed organisatiebestuur.’ Deze gedachten hebben grote gevolgen voor de manier waarop risicomanagement verbetertrajecten worden aangevlogen’.

Riskjourney komt 1 maart uit met de Riskjourney Kalender voor 2017 met onder andere geplande trainingen, congressen, publicaties en innovaties. Wilt u meer weten? Bezoek onze site www.riskjourney.nl en maak kennis met onze riskcoaches! The Journey continues!