Skip to main content

In mijn optiek zouden organisaties meer tijd moeten besteden aan gestructureerd risicomanagement en dit thema op een positieve manier benaderen om er meer rendement uit te halen. Met meer dan 10 jaren ervaring bij veel verschillende organisaties heb ik gezien wat bij risicomanagement wel en niet werkt en ben van mening dat organisaties veel kansen missen.

Mijn levensfilosofie is wat je aandacht geeft dat groeit! Groei van mensen en organisaties, en toegevoegde waarde hebben voor de maatschappij, zijn mijn belangrijkste drijfveren; daar staat ik elke ochtend voor op. Goed risico’s managen is voor elke organisatie een MUST.

Het valt mij op dat wij risicomanagement echt op een andere manier benaderen. Centraal staat vertrouwen en samenwerken. Bij samenwerking op basis van vertrouwen is de drijfveer van de medewerkers samen succesvol te zijn. Daarmee is een duidelijke gezamenlijke ambitie gecreëerd, waarbij alle medewerkers samen werken om succesvol te zijn. Dit houdt in dat individueel succes ondergeschikt is aan of in lijn met gezamenlijk succes – en succes boeken – dat wil toch elke organisatie?