Basis training risicomanagement

Risicomanagement & Governance

In deze basis trainingsmodule maakt u kennis en oefent u met de basiselementen van risicomanagement enhoe als organisatie daar gestructureerd mee om te gaan. Deze training is met name bedoeld om deelnemers te‘allignen’ en de basisbegrippen toe te lichten. Ook maakt u kennis en oefent u met de basis elementen van hetorganisatie breed ‘risico bekwaamheid denken’ en de gevolgen daarvan voor het meten van de kwaliteit van risicomanagement van een organisatie.

drs. Remko Renes RA

Remko Renes is universitair docent en vakgroepvoorzitter Corporate Governance bij Nyenrode Business Univer- siteit. Tevens is Remko verantwoordelijk voor de Nyenrode NalevingsMonitor. Zijn vakgebied omvat Corporate Governance en Accountantscontrole, in het bijzonder de relatie met Internal (Control) Audit, Business Control en Risico Management. Remko heeft negentien jaar als extern accountant gewerkt bij KPMG en is een ervaren financial professional met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van Interne audit, SOx, internal control, corporate governance en risk management. Tevens heeft hij veel opdrachten uitgevoerd op het gebied van internal control, waaronder de opzet, inrichting en implementatie van internal control assessment methode bij Nederlandse beursgenoteerde multinationals.

Patrick Schouten RA

Patrick Schouten werkt als adviseur en consultant bij Vanberkel Professionals en heeft daar voor 18 jaar als openbaar accountant gewerkt bij Deloitte Accountants. Patrick is auteur van de scriptie: Risicomanagement, een onderzoek naar risicomanagement bij 100.000+ gemeenten. Binnen Vanberkel Professionals en Riskjourney is Patrick één van de risk professionals die verschillende organisaties in de publieke sector bege- leidt bij risicomanagementtrajecten en zich daarbij niet alleen richt op de “harde” kant (de tools) maar ook op de “zachte” kant, waaronder cultuur en gedrag.

De cursus vindt plaats bij Landgoed te Werve in Rijswijk.

Adres
Landgoed te Werve
Van Vredenburchweg 105
2283 TC Rijswijk

Telefoonnummer
070 415 2185

Details

Cursusduur
6-8 uur

Datum en locatie
Maak uw keuze in het inschrijfformulier

Tijd
10:00 – 16:30 (inloop vanaf 09:30)

Prijs
€ 585,00 excl. btw

Kennisgebied
Risicomanagement & Governance

Bestemd voor
CFO’s, Business controllers, Risicomanagers, Compliance officers, Hoofden bedrijfsvoering, Accountants, Toezichthouders, Overige financieel professionals.

PE waardering
6 punten

PE

Ja, ik schrijf me in!

Training voorkeur
Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden.*

* Dit veld is verplicht.

Maak risicomanagement ook leuker én makkelijker. Bel voor advies op maat!